Koffie & Pasen: Zo maak je een verrukkelijke Paas Tiramisu met espresso

Koffie & Pasen: Zo maak je een verrukkelijke Paas Tiramisu met espresso

Pasen is hét moment om samen te genieten van lekker eten, vrolijke kleuren én natuurlijk… koffie! Want zeg nou zelf: wat is er fijner dan een goede kop koffie tijdens een gezellige paasbrunch of als afsluiter van een feestelijk diner?


Bij Wagemakerskoffie.nl weten we hoe belangrijk kwaliteit is, zeker tijdens de feestdagen. Daarom delen we vandaag niet alleen onze liefde voor koffie, maar ook een zalig paasrecept: Paas Tiramisu met espresso – een frisse, romige en feestelijke variant van de klassieker.


 

 

Waarom koffie en Pasen zo goed samengaan

Koffie geeft net dat beetje extra aan je paasmoment. Of je nu een cappuccino serveert tijdens de brunch, een espresso drinkt na het diner, of koffie gebruikt in een dessert – het maakt de beleving compleet. Onze vers gebrande koffiebonen zorgen voor een rijke smaak, die perfect past bij chocolade, room en paassnoepjes.





Recept: Paas Tiramisu met espresso & advocaat

 

Wat heb je nodig (voor 6 personen)?

  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 75 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml sterke espresso (bij voorkeur van Wagemakers Koffie) wel zo lekker 😀
  • 100 ml advocaat
  • 1 pak lange vingers
  • Pure chocolade paaseitjes (geraspt of gehalveerd)
  • Cacaopoeder voor de afwerking



Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker stijf. Meng er vervolgens voorzichtig de mascarpone doorheen tot een luchtige crème.
  2. Meng de espresso met de advocaat in een diep bord.
  3. Doop de lange vingers kort in het espresso-advocaatmengsel en leg ze op de bodem van een schaal of glaasjes.
  4. Schep er een laag van de mascarponecrème op. Herhaal dit tot alles op is, eindigend met een laag crème.
  5. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (liefst een nachtje).
  6. Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder en garneer met paaseitjes of geraspte chocolade.


Tip van de barista

Gebruik voor dit recept een sterke espresso uit onze Wagemakers koffiebonen maar een andere mag natuurlijk ook – bijvoorbeeld een blend met tonen van pure chocolade of noten. Dat maakt je tiramisu nóg rijker van smaak.


Geniet met Pasen van échte koffiemomenten

Met dit recept én onze koffie maak je van Pasen iets bijzonders. Verras je gasten, familie of collega’s met deze feestelijke combinatie van zoet en cafeïne. Bestel jouw favoriete koffie vandaag nog via www.wagemakerskoffie.nl en maak van elk moment een koffiefeestje.


Fijne Pasen gewenst – met koffie, natuurlijk!

Terug naar blog